Zwitserland wil investeren in Chinese zijderoute

De regering van Zwitserland brengt deze maand een bezoek aan China om afspraken te maken over de zijderoute. De twee landen willen meer samenwerken op het gebied van handel en zoeken daarnaast mogelijkheden om te investeren in projecten die verband houden met de zijderoute. Het Zwitserse ministerie van Financiën zei daar het volgende over:

“Het doel van het memorandum is voor beide partijen om de samenwerking ten aanzien van handel, investeringen en projectfinanciering te intensiveren in de markten die op de route van het ‘Belt and Road’ Initiatief liggen.”

Volgende week organiseert China een nieuwe bijeenkomst over de zijderoute. Naar verwachting zullen vertegenwoordigers van ongeveer veertig landen, waaronder dus ook Zwitserland, daarbij aanwezig zijn. Tijdens deze bijeenkomst zullen de landen overleg voeren over nieuwe investeringen in de infrastructuur op het Euraziatische continent.

Chinese zijderoute

Zwitserland was een van de eerste Westerse landen die de Volksrepubliek China erkende. Ook was het een van de eerste landen in continentaal Europa die een vrijhandelsakkoord sloot met China. Het land is na de Europese Unie en de Verenigde Staten de grootste handelspartner van Zwitserland. Zwitserland was ook één van de eerste drie founding members van de Aziatische investeringsbank.

Naast Zwitserland zijn ook andere Europese landen bezig met de Chinese zijderoute. Italië wil verschillende havens opstellen voor Chinese investeringen, terwijl de Franse president Macron en de Duitse bondskanselier Merkel vorige maand een topoverleg hadden met de Chinese leider Xi Jinping.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]