Zuid-Korea ziet risicopremie obligaties stijgen

Vanwege de oplopende spanningen met Noord-Korea betalen beleggers een steeds hogere risicopremie voor Zuid-Koreaanse obligaties. Persbureau Yonhap schrijft dat de risicopremie voor bepaalde obligaties die in een vreemde valuta zijn uitgeschreven sinds februari 2016 niet meer zo hoog zijn geweest als nu.

Volgens het Korea Center for International Finance is de risicopremie voor dit soort obligaties met een looptijd van vijf jaar inmiddels opgelopen tot 70 basispunten. Ook de aandelenmarkt reageert op de Noord-Koreaanse dreiging, want de Kospi index zakte vijf dagen op rij en staat op het moment van schrijven vijf procent lager dan het hoogste niveau van de maand juli.

Het Zuid-Koreaanse ministerie van Financiën en de centrale bank van het land hebben al laten weten dat ze alle noodzakelijke stappen zullen zetten om de Zuid-Koreaanse munt te ondersteunen, mocht deze ten opzichte van de Amerikaanse dollar in waarde kelderen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]