Zesde ronde van demonstraties gele hesjes

In Frankrijk wordt vandaag voor de zesde zaterdag op rij gedemonstreerd tegen de regering. Op verschillende plekken in het land gaan mensen in gele hesjes de straat op om hun onvrede uit te spreken over president Macron.

De president probeerde de bevolking tegemoet te komen met een verhoging van het minimumloon en een lastenverlaging voor gepensioneerden. Ook heeft de president een eenmalige bonus van €300 gegeven aan politieagenten die de afgelopen weken zijn ingezet om de demonstraties onder controle te houden.

Eerder deze week waren er verspreid over Frankrijk ook al verschillende demonstraties. Hieronder een kort overzicht.

 

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren! 

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.