YouTube blokkeert kanalen van Syrische overheidsinstanties

YouTube heeft afgelopen weekend de officiële kanalen van de Syrische president en het persbureau SANA op zwart gezet. Wie de eerstgenoemde pagina probeert te bezoeken krijgt de melding dat de pagina offline is gehaald vanwege een ‘juridische aanklacht’, terwijl de tweede pagina vanwege een ‘schending van de servicevoorwaarden van YouTube’ geblokkeerd wordt.

De blokkade van deze officiële YouTube kanalen valt samen met verschillende nieuwe ontwikkelingen in Syrië. Afgelopen weekend is ook een nieuw offensief in de stad Idlib begonnen, waar het Syrische regeringsleger met steun van Rusland het laatste bolwerk van terroristen probeert uit te schakelen.

Ook wordt er de laatste dagen in de media veel gesproken over een mogelijke nieuwe gifgasaanval. Het Russische leger zegt aanwijzingen te hebben dat er een nieuwe aanval in scene zal worden gezet, waardoor de situatie in het land opnieuw kan escaleren.

YouTube blokkeert kanalen van Syrische president en persbureau SANA

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.