YouTube blokkeert inkomsten Ron Paul Liberty Report

In navolging op het YouTube kanaal van WeAreChange wordt nu ook het Ron Paul Liberty Report van de Amerikaanse oud-presidentskandidaat Ron Paul getroffen door economische censuur. Een aantal nieuwsuitzendingen waarin hij zich kritisch uitlaat over de oorlog in Afghanistan en over het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten zijn volgens de videosite opeens ‘niet geschikt voor adverteerders’, waarmee een bron van advertentie-inkomsten is komen te vervallen.

https://twitter.com/JulianAssange/status/901555436930859008

In het Ron Paul Liberty Report worden veel maatschappelijke en politieke thema’s behandeld, waaronder het buitenlandse beleid van de Verenigde Staten. Het programma geeft inhoudelijk debat en is op geen enkele wijze in overtreding met de richtlijnen en algemene voorwaarden van YouTube.

Het begint steeds duidelijker te worden dat sociale netwerksites andere geluiden proberen te verdrukken, ook als deze niet in strijd zijn met de algemene voorwaarden. Een zorgelijke ontwikkeling.

Lees ook:

Ron Paul Liberty Report

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]