Wie stak vrachtwagens met hulpgoederen voor Venezuela in brand?

Op 23 februari werden vrachtwagens met hulpgoederen voor Venezuela in brand gestoken. Volgens de Amerikaanse regering gebeurde dat in opdracht van president Maduro, maar nieuwe beelden laten een ander verhaal zien. Die beelden suggereren dat de vrachtwagens in brand zijn gevlogen door een molotovcocktail, die werd gegooid vanuit een menigte van Maduro-tegenstanders.

Drie vrachtwagens met hulpgoederen probeerden in februari de oversteek te maken naar Venezuela, maar op een brug op de grens met Colombia werden ze door de Venezolaanse politie tegengehouden. Daarbij kwam het tot een confrontatie met tegenstanders van de regering, waarbij molotovcocktails werden gegooid naar de politie. Daar zijn verschillende beelden van gemaakt, die onder meer gepubliceerd werden door Bloomberg en Russia Today.

Wie stak de vrachtwagens in brand?

De New York Times concludeert nu op basis van nieuwe beelden dat de brand zeer waarschijnlijk veroorzaakt is doordat één van die brandbommen op een vrachtwagen terechtkwam. Daardoor ontstond een brand, die zich snel verspreidde over de andere vrachtwagens. Omdat het op een brug gebeurde kon de brandweer niet op tijd ter plaatse komen, waardoor men niet kon voorkomen dat de vrachtwagens volledig uitbrandden.

Het incident werd in de Westerse wereld streng veroordeeld en was voor de Verenigde Staten aanleiding om nieuwe sancties aan Venezuela op te leggen. Deze beelden zetten vraagtekens bij de beschuldigingen aan het adres van Maduro.

Voor het hele verhaal verwijzen we u naar het artikel dat afgelopen weekend verscheen op de website van de New York Times. Hieronder ziet u het verslag met de beelden van het incident.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]