Wereldwijde schuldencrisis dreigt

De naam Lehman Brothers valt weer vaker in de media. Dat duidt op problemen in diverse sectoren. De Duitse Minister van Energie Robert Habeck verwees naar de val van de bank in relatie tot energiebedrijf Uniper. Dit bedrijf is door de hoge gasprijs in acute problemen gekomen en heeft miljarden staatssteun nodig. In China wordt de val van de Amerikaanse bank aangeroepen om de problemen rondom vastgoedontwikkelaar Evergrande te duiden.

Niet alleen Lehman wordt aangehaald, ook de schuldencrisis in Zuid-Amerika van begin jaren ‘80 wordt weer genoemd. Het was de crisis waarbij opkomende landen niet meer aan hun dollarverplichtingen konden voldoen, waardoor vele Amerikaanse en Europese banken in problemen kwamen. Waar komen al deze crises vandaan? En wat kunnen we verwachten?

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Sander Boon

drs. Sander Boon is politicoloog. Hij is een gedreven politiek-economisch en monetair analist die verder kijkt en dieper graaft en daardoor vaak verborgen verbanden ontdekt. Hierdoor heeft hij een unieke kijk op sociaal-maatschappelijke, politiek-economische en monetaire trends en ontwikkelingen.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]