Welke beleggingsstrategie gaat u helpen komende jaren?

De Nederlandse economie is zeer afhankelijk van de wereldeconomie die door de coronaviruspandemie flink is aangeslagen. Een krimpende wereldeconomie zal Nederland hard treffen. Ons land is zeer kwetsbaar omdat burgers en niet-financiële bedrijven gezamenlijk, op Hongkong na, de grootste schuldenaar in de wereld zijn, met een schuld van ruim 250 procent van het bruto binnenlands product.

Nederland staat bovendien op de tiende plek van landen die het meest afhankelijk zijn van de wereldeconomie. En volgens het Internationale Monetaire Fonds zal Nederland op wereldschaal, na Italië en Spanje, economisch het hardst worden getroffen door de coronacrisis. Wat betekent dat voor Nederlandse beleggers?

De effectenbeurzen kelderden vanaf absolute recordniveau’s eerder dit jaar, maar herstelden zich ook krachtig. Hoe zal dit aflopen? Wat is voor de toekomst de beste beleggingsstrategie? Zullen beleggers en beleggingsmaatschappijen met hun ‘buy and hold’ mentaliteit grote verliezen leiden? Of zullen speculanten, en enkel zij die inspelen op de sterk toenemende volatiliteit, spekkoper zijn?

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Eric Mecking

drs. Eric Mecking is historicus, schrijver, spreker, financieel-economisch analist en adviseur. Hij heeft zich gespecialiseerd in cyclisch denken en beursanalyses. Zijn unieke cyclische beleggingssysteem - Trend Tracker - gebruikt hij om te handelen op de financiële markten en om de belangrijkste beursontwikkelingen bij te houden voor Geotrendlines.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]