Tweede Kamer briefing over dreiging uit Rusland

De spanningen tussen Rusland en het Westen zijn de afgelopen jaren verder toegenomen. Niet alleen ten aanzien van Oekraïne staan de landen lijnrecht tegenover elkaar, ook op andere gebieden is de relatie verslechterd. Zowel de Verenigde Staten als verschillende Europese landen verdenken Rusland van cyberaanvallen en inmenging in de verkiezingen.

In hoeverre de beschuldigingen aan het adres van Rusland gegrond zijn, daarover lopen de meningen sterk uiteen. Desondanks moeten we concluderen dat er de laatste jaren steeds meer militaire oefeningen langs de grens plaatsvinden en dat ook de aanwezigheid van troepen en militair materieel in de grenslanden tussen Rusland en West-Europa is versterkt.

Deze week werden politici van verschillende partijen in een commissievergadering ingelicht over de actuele stand van zaken. Aan het woord zijn de heer Haspels (Directeur-Generaal Politieke Zaken) van het ministerie van Buitenlandse Zaken en generaal-majoor Onno Eichelsheim (Directeur MIVD) en Admiraal Rob Bauer (CDS) van Defensie. In deze briefing bespreken Eichelsheim en Bauer de slagkracht van de NAVO en Rusland.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]