Tweede Kamer briefing over dreiging uit Rusland

De spanningen tussen Rusland en het Westen zijn de afgelopen jaren verder toegenomen. Niet alleen ten aanzien van Oekraïne staan de landen lijnrecht tegenover elkaar, ook op andere gebieden is de relatie verslechterd. Zowel de Verenigde Staten als verschillende Europese landen verdenken Rusland van cyberaanvallen en inmenging in de verkiezingen.

In hoeverre de beschuldigingen aan het adres van Rusland gegrond zijn, daarover lopen de meningen sterk uiteen. Desondanks moeten we concluderen dat er de laatste jaren steeds meer militaire oefeningen langs de grens plaatsvinden en dat ook de aanwezigheid van troepen en militair materieel in de grenslanden tussen Rusland en West-Europa is versterkt.

Deze week werden politici van verschillende partijen in een commissievergadering ingelicht over de actuele stand van zaken. Aan het woord zijn de heer Haspels (Directeur-Generaal Politieke Zaken) van het ministerie van Buitenlandse Zaken en generaal-majoor Onno Eichelsheim (Directeur MIVD) en Admiraal Rob Bauer (CDS) van Defensie. In deze briefing bespreken Eichelsheim en Bauer de slagkracht van de NAVO en Rusland.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.