VS voert raketlancering uit boven Stille Oceaan

Het Amerikaanse leger heeft een raketlancering boven de Stille Oceaan uitgevoerd als reactie op de lancering van een intercontinentale raket door Noord-Korea twee dagen geleden. Een Amerikaans gevechtsvliegtuig schoot boven de oceaan een testraket af, die vervolgens met succes werd onderschept door een THAAD luchtafweerinstallatie in Alaska.

Eerder dit jaar werd dit Amerikaanse luchtafweersysteem al in Zuid-Korea gestationeerd, met als doel het land te beschermen tegen een mogelijke raketaanval uit buurland Noord-Korea. De Zuid-Koreaanse regering wil nog meer van deze THAAD luchtafweersystemen plaatsen, tot ongenoegen van China. Die zien de uitbreiding van het Amerikaanse raketschild in de regio als een bedreiging en hopen met diplomatieke middelen tot een vreedzame oplossing te komen voor de spanningen op het Koreaanse schiereiland.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]