VS start militaire oefening ‘Global Thunder’

Het Amerikaanse leger begint vandaag met haar jaarlijkse militaire oefening Global Thunder, waarbij verschillende soorten aanvallen gesimuleerd worden. Voorbeelden daarvan zijn gecoördineerde raketaanvallen, cyberaanvallen op computersystemen. Deze oefeningen worden uitgevoerd vanaf het hoofdkantoor van het US Strategic Command (Stratcom).

Het US Strategic Command is van de tien Amerikaanse commandogroepen van het Ministerie van Defensie in de Verenigde Staten. Ze zijn verantwoordelijk voor de strategische militaire operaties, cyberveiligheid, de inzet van gespecialiseerde legereenheden en de verdediging van het luchtruim tegen raketaanvallen. Volgens John Hyten is deze militaire oefening van groot belang om de verschillende elementen van het US Strategic Command te integreren. Hij zei daarover het volgende:

“Met deze oefeningen bereiken we de visie van een verenigd team, waarbij alle capaciteiten van het US Strategic Command wereldwijd geïntegreerd worden. We moeten onze strategische capaciteiten integreren om op verschillende vlakken resultaat te halen tegenover iedere vijand, overal in de wereld en op elk moment.”

Vorige week voerde Rusland ook een militaire oefening uit, waarbij vanaf verschillende locaties raketten gelanceerd werden om tegelijkertijd een aantal doelen uit te schakelen. Daarbij werd onder andere een intercontinentale raket gelanceerd, die een doel op ongeveer 6.000 kilometer afstand uitschakelde.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]