Vrede tussen Noord-Korea en Zuid-Korea dichterbij

De historische ontmoeting tussen Kim Jong-Un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in wordt gezien als mijlpaal en als een keerpunt voor het Koreaanse schiereiland. De twee landen brachten vrijdag een gezamenlijke persverklaring naar buiten, waarin het voornemen werd uitgesproken om de vrede tussen beide landen te herstellen. Ook zou de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un bereid zijn tot complete nucleaire ontwapening, onder voorwaarde dat de Verenigde Staten haar legermacht van 28.500 militairen uit Zuid-Korea weghaalt.

Noord- en Zuid-Korea beloofden de militaire spanningen te verminderen en de zwaar bewaakte grenszone van vier kilometer breedte om te vormen tot een ‘vredeszone’. Daarmee komt er een einde aan de vijandigheid tussen beide landen, die teruggaat tot de Koreaanse oorlog van de jaren vijftig.

Het Koreaanse schiereiland was al sinds 1945 verdeeld in twee landen, maar als het aan Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in ligt is met dit historische akkoord het begin gemarkeerd van een nieuwe fase van vrede, welvaart en goede relaties tussen beide landen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]