Vlucht naar goud bereikt belangrijke nieuwe fase

De laatste maanden is de vraag naar goud sterk toegenomen. Spaarders en beleggers maken zich zorgen over het monetaire beleid van centrale banken. Zij zoeken daarom hun toevlucht in edelmetaal. Met als gevolg lange wachtrijen bij goudhandelaren en een run op beleggingsproducten die gedekt zijn door fysiek goud. Zo stegen de goudvoorraden van ETF’s dit jaar tot recordhoogten.

Deze trend zorgt niet alleen voor een hogere goudprijs, ook zien we een vlucht naar de tastbare vorm van goud. Zo is de laatste maanden de vraag naar fysiek beleggingsgoud en ETF’s toegenomen, terwijl de vraag naar termijncontracten juist daalde. Ook zien we dat steeds meer bullion banks zich terugtrekken uit de papieren goudmarkt. Is dit het begin van het einde voor de papieren goudmarkt?

Lees verder op Geotrendlines Insider

(2.249 woorden, 5,5% getoond)

Verder lezen?

Dit Geotrendlines Insider artikel is uitsluitend bestemd voor abonnees. Wilt u verder lezen? Klik dan hier om te abonneren op Geotrendlines Insider.

 Abonneer nu!

Inloggen voor abonnees

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]