Video: Welke rol spelen de media in het immigratiedebat?

Uit een onderzoek van een Duitse mediawetenschapper bleek onlangs dat de Duitse kranten vrijwel kritiekloos het immigratiebeleid van bondskanselier Angela Merkel overnamen. Afgezien van een aantal kritische opiniestukken en reportages werd er in hoofdlijnen positief geschreven over de plannen van de Duitse regering om meer dan een miljoen vluchtelingen op te nemen.

Waarom waren de kranten in Duitsland zo weinig kritisch en hoe kan het dat de media hun beschouwende en controlerende rol steeds vaker laten vallen voor een meer activistische agenda? Een interessant gesprek tussen Birte Schohaus en Wierd Duk bij Café Weltschmerz.

Birte Schohaus is onderzoeker naar de invloed van de politiek op tv programma’s. Wierd Duk is journalist, historicus en auteur. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis en politiek van Rusland en Duitsland.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]