Waarom Bitcoin de machthebbers nerveus maakt

Waarom Bitcoin de machthebbers nerveus maakt

Bitcoin en andere virtuele munten hebben de potentie om de wereldorde op zijn kop te zetten. Dat zegt cryptokenner Patrick Savalle in een nieuwe aflevering van BLCKBX. Deze nieuwe technologie maakt overheden en centrale banken nerveus, omdat ze er maar beperkt controle op uit kunnen oefenen. Anders dan met reguliere valuta is er bij cryptomunten namelijk geen centrale autoriteit die betalingen kan tegenhouden.

Ook in geopolitiek opzicht kunnen virtuele munten de nodige verandering teweegbrengen. Denk bijvoorbeeld aan landen die minder afhankelijk willen worden van de dollar en daarom virtuele munten omarmen. El Salvador heeft als eerste land ter wereld de Bitcoin geaccepteerd als wettig betaalmiddel, terwijl Panama en Paraguay dat overwegen. Deze landen zien cryptomunten als een mogelijk alternatief voor het dollarsysteem.

In deze video legt Patrick Savalle uit hoe de techniek van Bitcoin werkt en waarom het zoveel verandering teweeg kan brengen in ons geldsysteem.


Lees meer op Geotrendlines Insider:

Frank Knopers

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

Lees alles van Frank Knopers »