Video: Karel van Wolferen over Gezond Verstand

Eind september lanceerde Karel van Wolferen het nieuwe blad Gezond Verstand. De eerste editie van het blad verscheen in een oplage van 1 miljoen exemplaren en deed dan ook veel stof opwaaien bij de gevestigde media en in politiek Den Haag. Hoe komt het dat zowel de politiek als de media zo worstelen met die nieuwe geluid in het medialandschap?

Van Wolferen legt in dit gesprek met Max von Kreyfelt, oprichter van Café Weltschmerz, uit wat hij beoogt met zijn nieuwe initiatief. Hij vertelt over het gebrek aan diversiteit in de gevestigde media, waardoor alternatieve standpunten op maatschappelijke kwesties geen podium krijgen. Daar komt bij dat het medialandschap wordt gedomineerd door drie grote persbureaus, die zeer bepalend in onze nieuwsvoorziening.

Verslaglegging

Volgens van Wolferen draait zijn nieuwe blad Gezond Verstand niet om meningen of activisme, maar alleen om verslaglegging van wat er in de wereld gebeurt. Verslaglegging op basis van bronnen en feiten, geschreven door mensen die vanuit hun vakgebied ervaring en expertise hebben opgebouwd. Dat het blad toch zoveel reactie oproept is volgens van Wolferen het resultaat van jarenlange eenzijdige berichtgeving in de media. Mensen hebben daardoor een bepaald wereldbeeld ontwikkeld, dat het blad Gezond Verstand juist ter discussie stelt.

In deze video praten de heren niet alleen over het blad, maar ook over de steeds smallere lijnen waarin het maatschappelijke debat plaatsvindt en het gebrek aan diversiteit in het medialandschap. Een interessant gesprek over de staat van de media en journalistiek in Nederland.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]