Video: Grote demonstraties in Barcelona

Meer dan een half miljoen Catalanen zijn vandaag in Barcelona de straat op gegaan. Ze demonstreren al de hele week tegen de celstraffen die zijn opgelegd aan negen Catalaanse separatisten die de onafhankelijkheid van Catalonië probeerden uit te roepen. Daarvoor schreven ze twee jaar geleden een referendum uit, tot ongenoegen van de regering in Madrid.

Ondanks waarschuwingen van de Spaanse regering blijft Catalonië volharden in haar streven naar onafhankelijkheid. Nu het Spaanse hooggerechtshof jarenlange gevangenisstraffen heeft opgelegd aan de separatisten, waaronder Puigdemont, gaan veel burgers boos de straat op. Zij protesteren tegen de hoge celstraffen en eisen een legaal referendum over de toekomst van Catalonië. Hieronder een livestream van de actuele situatie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.