Video: Wat drijft Poetin?

Sinds 2014 zijn de verhoudingen tussen Rusland en het Westen op scherp gezet door een opeenvolging van gebeurtenissen. Na de staatsgreep in Oekraïne besloot de Krim zich via een referendum aan te sluiten bij Rusland, waarna Europa en de Verenigde Staten sancties oplegden die tot op de dag van vandaag van kracht zijn. Door deze gebeurtenis overheerst de angst in sommige delen van Europa dat Poetin meer gebied wil veroveren, maar zijn die zorgen wel terecht?

En wat te denken van de Russische steun aan de Syrische president Assad sinds 2015? Met de hulp van de Russische luchtmacht wist het regeringsleger van Assad grote delen van Syrië weer te veroveren op terroristen die het land al sinds 2011 in hun greep houden. Wat zijn de ambities van Poetin in deze regio?

De Universiteit Utrecht nodigde onlangs voor haar programma Studium Generale twee sprekers uit om over dit onderwerp te praten, namelijk filosoof en hoogleraar Herman Philipse en journalist en schrijver Pieter Waterdrinker. Klik op onderstaande afbeelding om de video te bekijken.

Studium Generale: Wat drijft Poetin?

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]