Video: Debat over nepnieuws en desinformatie

In de Tweede Kamer werd deze week gedebatteerd nepnieuws en desinformatie. Kan de overheid iets doen tegen de macht van bedrijven als Google en Facebook? En hoe onafhankelijk en objectief zijn de zogeheten factcheckers? En leidt strengere wetgeving voor sociale media niet automatisch tot meer censuur?

Is het wel mogelijk om mensen te beschermen tegen nepnieuws en desinformatie, zonder de vrijheid van meningsuiting te belemmeren? Een interessant debat over de rol van overheden, traditionele media, sociale media en de internetgiganten.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]