Video: Debat over nepnieuws en desinformatie

In de Tweede Kamer werd deze week gedebatteerd nepnieuws en desinformatie. Kan de overheid iets doen tegen de macht van bedrijven als Google en Facebook? En hoe onafhankelijk en objectief zijn de zogeheten factcheckers? En leidt strengere wetgeving voor sociale media niet automatisch tot meer censuur?

Is het wel mogelijk om mensen te beschermen tegen nepnieuws en desinformatie, zonder de vrijheid van meningsuiting te belemmeren? Een interessant debat over de rol van overheden, traditionele media, sociale media en de internetgiganten.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.