Verenigde Staten verkopen antitankwapens aan Oekraïne

Het Amerikaanse State Departement heeft goedkeuring gegeven voor de verkoop van $47 miljoen aan zware antitankwapens aan Oekraïne. Volgens Defense News gaat het om de levering van 37 ‘Javelin’ lanceerinstallaties en 210 raketten. Deze draagbare antitankwapens hebben een bereik van bijna vijf kilometer en zijn door het gebruik van infraroodtechnologie zeer doeltreffend.

De wapens komen uit de voorraad van het Amerikaanse leger en kunnen dus op zeer korte termijn geleverd worden. Eerder deze week verklaarde de Oekraïense president Poroshenko dat hij “binnen een paar weken” een levering van zware wapens verwacht, zonder duidelijk te maken om welke wapens dat ging.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!
Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]