Verenigde Staten dreigt met oorlog tegen Noord-Korea?

Als Noord-Korea niet stopt met haar raketprogramma en intercontinentale raketten blijft afvuren in de richting van de Verenigde Staten, dan zal er een oorlog komen tussen beide landen. Dat zei de Amerikaanse senator Lindsey Graham vorige week op NBC News, nadat hij met Trump over deze kwestie gesproken had.

Trump zal niet toestaan dat Noord-Korea een nucleair wapen in handen heeft dat tegen de Verenigde Staten gebruikt kan worden. “Als er een oorlog gevoerd moet worden om Kim Jong Un te stoppen, dan zal die oorlog daar gevoerd worden. Als daar duizenden doden bij vallen, dan moeten die daar vallen en niet hier. Dat zei Trump direct tegen mij”, zo verklaarde Senator Graham.

Raketinstallaties

In reactie op de dreiging van een raketaanval van Noord-Korea heeft het Amerikaanse leger de laatste tijd extra militairen en oorlogsschepen naar de regio gestuurd. Ook wil Zuid-Korea haar raketschild versterken met vier extra Amerikaanse luchtafweerinstallaties, tot ongenoegen van het nabij gelegen China.

Eind vorige maand voerde het Amerikaanse leger een oefening uit om het luchtafweersysteem te testen, waaruit blijkt dat het Amerikaanse leger in de opperste staat van paraatheid is. Russia Today heeft meer informatie en doet verslag van de laatste ontwikkelingen rondom Noord-Korea.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]