Verenigde Staten bouwen nieuwe bases in Syrië

De Verenigde Staten bouwen momenteel twee nieuwe militaire bases in het noorden van Syrië, meer specifiek in de regio van Manbij. Daarmee schuift het Amerikaanse leger weer iets dichter op richting de Eufraat en richting het gebied dat inmiddels onder controle is van het Turkse leger.

Volgens het Turkse persbureau Anadolu worden er momenteel bouwmaterialen en machines aangevoerd. Ook arriveerden er ongeveer 300 Amerikaanse soldaten en diverse pantservoertuigen in Manbij, waarmee de totale bezetting in het gebied op ongeveer 2.000 soldaten uitkomt.

Het lijkt erop dat het Amerikaanse leger met deze zet een verdere opmars van het Turkse leger in het gebied wil tegenhouden. Eerder uitte de Turkse president Erdogan al zijn ongenoegen over het Amerikaanse plan om een Koerdische legermacht van 30.000 man op te bouwen, waarna hij besloot het Koerdische deel van Syrië binnen te vallen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]