Verenigde Staten bouwen militaire haven in Oekraïne

De Amerikaanse marine is begonnen met de bouw van een militaire haven in Oekraïne, die gebruikt zal worden voor logistieke doeleinden en toekomstige militaire oefeningen. In het persbericht op de website van de US Navy lezen we dat het Amerikaanse leger in april al begonnen is met de aanvraag van vergunningen en de logistieke voorbereiding voor de bouw van een nieuwe basis.

De nieuwe uitvalsbasis van de Amerikaanse marine zal gebouwd worden in het havenstadje Ochakov, een kleine honderd kilometer ten oosten van de Oekraïense badplaats Odessa. De aanleg van een uitvalsbasis aan de Zwarte Zee is slechts één van de drie projecten die op de planning staan, want op termijn wil men ook een werkplaats voor schepen en een aantal controleposten met hekken bouwen.

Het begin van de bouw in Oekraïne is een belangrijke mijlpaal voor het Naval Mobile Construction Battalion 1. Het feit dat we in staat zijn om de Europa hiermee gerust te stellen is van groot strategisch belang en zal uiteindelijk de defensiecapaciteit en defensie-infrastructuur van Oekraïne verbeteren, de relaties versterken en de bilaterale trainingsmogelijkheden versterken.

Deze projecten hebben al jaren in de wacht gestaan en om ze nu tot uitwas te zien komen is een grote prestatie van het United States Naval Construction Battalion (Bron: US Navy)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.