Verenigde Staten bouwen militaire haven in Oekraïne

De Amerikaanse marine is begonnen met de bouw van een militaire haven in Oekraïne, die gebruikt zal worden voor logistieke doeleinden en toekomstige militaire oefeningen. In het persbericht op de website van de US Navy lezen we dat het Amerikaanse leger in april al begonnen is met de aanvraag van vergunningen en de logistieke voorbereiding voor de bouw van een nieuwe basis.

De nieuwe uitvalsbasis van de Amerikaanse marine zal gebouwd worden in het havenstadje Ochakov, een kleine honderd kilometer ten oosten van de Oekraïense badplaats Odessa. De aanleg van een uitvalsbasis aan de Zwarte Zee is slechts één van de drie projecten die op de planning staan, want op termijn wil men ook een werkplaats voor schepen en een aantal controleposten met hekken bouwen.

Het begin van de bouw in Oekraïne is een belangrijke mijlpaal voor het Naval Mobile Construction Battalion 1. Het feit dat we in staat zijn om de Europa hiermee gerust te stellen is van groot strategisch belang en zal uiteindelijk de defensiecapaciteit en defensie-infrastructuur van Oekraïne verbeteren, de relaties versterken en de bilaterale trainingsmogelijkheden versterken.

Deze projecten hebben al jaren in de wacht gestaan en om ze nu tot uitwas te zien komen is een grote prestatie van het United States Naval Construction Battalion (Bron: US Navy)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]