Venezuela vermeldt olieprijs in yuan

Venezuela vermeldt sinds kort de olieprijs ook in Chinese yuan. Op de website van het Venezolaanse Ministerie van Olie lezen we dat de prijs van een vat olie de afgelopen week is gestegen tot 366,77 yuan, terwijl de prijs in het verleden standaard in Amerikaanse dollars genoteerd werd.

Venezuela beschikt over zeer omvangrijke oliereserves, maar door de economische problemen en hyperinflatie is de landelijke productie gezakt tot het laagste niveau sinds het begin van de jaren negentig.

Olie in yuan

De overstap naar olie in yuan komt niet als een verrassing meer heten, want door de nieuwste Amerikaanse sancties is het voor bedrijven in Venezuela veel moeilijker om zaken te doen met dollars. Om het tekort aan dollars te omzeilen zoekt het land nu steun in andere delen van de wereld, zoals Europa, Rusland en China.

In september besloot Venezuela om olie niet langer in dollars af te rekenen en over te stappen op andere valuta zoals euro’s en yuan. Ook wil het grootste oliebedrijf van het land met diverse andere energiebedrijven samenwerken, met als doel de olieproductie weer op te schroeven en daarmee bestaande leningen te kunnen herfinancieren.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]