Twitter blokkeert ongewenste mening over Europees Parlement

Twitter heeft het account van Bart Nijman van Geenstijl geblokkeerd, nadat hij iets negatiefs had gezegd over de Europese verkiezingen. Hij riep zijn volgers op om te stemmen op populistische partijen, maar dat werd niet gewaardeerd. Pas als hij het bericht verwijdert mag hij weer berichten op de site plaatsen.

Deze actie lijkt het resultaat te zijn van nieuwe richtlijnen die Twitter sinds een paar weken hanteert. In een toelichting op haar website lezen we dat het platform harder wil optreden tegen misleiding van kiezers. Via een nieuw meldpunt kunnen gebruikers van het platform anderen aangeven voor het verspreiden van onjuiste informatie. Het gaat dan bijvoorbeeld om misleidende uitspraken over het stemproces en de verkiezingen zelf.

Het opvallende is dat het bericht van Bart Nijman niet in strijd lijkt te zijn met deze regels, maar dat het blijkbaar om een andere reden geblokkeerd is. In reactie op deze vorm van censuur besloten tientallen mensen precies dezelfde tekst op hun eigen twitter account te plaatsen.

Update: Twitter heeft laten weten dat het om een menselijke fout gaat. Het platform heeft de blokkering van zijn account inmiddels opgeheven.

Twitter blokkeert account van Bart Nijman naar aanleiding van dit bericht

Censuur op sociale media

De afgelopen maanden zien we steeds meer censuur op sociale media. Met enige regelmaat worden accounts van mensen die een alternatief geluid laten horen geblokkeerd van Facebook, Twitter en andere platforms. Vorige week werden onder andere Alex Jones, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson en Louis Farrakhan geblokkeerd op Facebook.

Opvallend was dat Facebook dit nieuws onder embargo bekendmaakte, waardoor verschillende media daar tegelijkertijd over konden berichten voor maximale impact.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]