Turkije wil levering S-400 raketsysteem niet uitstellen

Turkije is niet van plan de levering van het Russische S-400 luchtafweersysteem uit te stellen. Daarmee geeft het land geen gehoor aan het verzoek van de Verenigde Staten om te wachten met de plaatsing van het luchtafweersysteem. De Russische diplomaat Yury Ushakov zei daar tegenover persbureau TASS het volgende over.

“We weten dat de Amerikanen daarop aansturen, maar het ziet er naar uit dat de overeenkomst die een paar maanden geleden werd bereikt actief wordt geïmplementeerd. Er zijn op dit moment geen vertragingen.”

De Verenigde Staten maken zich zorgen over de plaatsing van het S-400 luchtafweersysteem in Turkije. Het Russische luchtafweersysteem zou niet goed kunnen samenwerken met de nieuwste generatie F-35 gevechtsvliegtuigen, beter bekend als de ‘Joint Strike Fighter’. Volgens het Amerikaanse leger zou dit een veiligheidsrisico kunnen opleveren.

Turkije verwacht eerste S-400 systemen in juli

Dat Turkije als onderdeel van de NAVO kiest voor een Russisch luchtafweersysteem is bij de Amerikanen slecht gevallen. In 2017 waarschuwde de NAVO al voor de aanschaf van het S-400 systeem. Later dreigde de Amerikaanse regering ook met sancties. Dat lijkt allemaal niet te helpen, want Turkije is vastberaden om de eerste installaties in juli in gebruik te nemen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]