Trump ontvangt Russische minister van Buitenlandse Zaken

De Amerikaanse president Trump zal vandaag de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov in het Witte Huis ontvangen. Voorafgaand aan deze bijeenkomst zal Lavrov ook zijn Amerikaanse collega Tillerson ontmoeten.

Tijdens de gesprekken zullen verschillende onderwerpen op tafel komen, zoals het oplaaiende geweld in het oosten van Oekraine, de situatie in Syrië en de ontwikkelingen rondom Noord-Korea. De Amerikanen hebben meer oorlogsschepen die kant op gestuurd en willen een anti-raketinstallatie plaatsen, tot ongenoegen van zowel Rusland als China.

Syrië

Afgelopen week spraken Trump en Poetin elkaar al over de oorlogssituatie in Syrië en de Amerikaanse raketaanval op een Syrische luchtbasis. Het Amerikaanse leger vuurde met toestemming van Trump tientallen raketten af op de militaire luchtbasis van het Syrische leger, een oorlogshandeling die in strijd is met de afspraken van de Verenigde Naties. Dat was tevens het eerste directe militaire optreden van de Verenigde Staten in Syrië.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]