Trump: “Liever nepnieuws dan censuur”

De Amerikaanse president Trump leeft liever in een wereld met nepnieuws dan met censuur, omdat dat volgens hem met afstand het beste alternatief is. In een toespraak in Charleston in West Virginia waarschuwde de president tegen het omarmen van censuur als instrument om ‘ongewenste’ meningen weg te filteren.

Volgens Trump moeten we leren leven met het fenomeen nepnieuws, omdat iedereen vandaag de dag de mogelijkheid heeft informatie de wereld in te sturen via sociale media als Facebook en Twitter. Door censuur te omarmen bewandel je volgens de president een gevaarlijk pad, omdat de censuur zich op een dag ook tegen je kan keren.

“We verzetten ons tegen censuur op social media, want dat is het nieuwe ding. Weet je, ik heb liever fake news zoals CNN dan dat iemand – inclusief socialisten en liberalen of wie dan ook – wordt gestopt en gecensureerd. Je moet ermee leren leven, je moet eraan wennen. Er zijn gewoon teveel bronnen. Iedereen van ons is als een soort krant, je hebt Twitter, je hebt Facebook…

Je kunt geen censuur hebben dat je één persoon eruit pakt en zegt “we vinden het niet leuk wat hij zegt, hij moet eruit”. Leer leven met nepnieuws, ik haat het om dat te moeten zeggen, maar we hebben geen keuze. Het is met afstand het beste alternatief. Je kunt geen censuur hebben, want weet je wat, volgende keer ben jij aan de beurt.”

Vorig jaar deed Trump overigens nog zijn beklag over de berichtgeving in de Amerikaanse media. Hij noemde de verslaglegging van de grote nieuwszenders partijdig en onjuist en stelde op twitter zelfs de licentie van de nieuwszenders ter discussie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.