Trump: “Liever nepnieuws dan censuur”

De Amerikaanse president Trump leeft liever in een wereld met nepnieuws dan met censuur, omdat dat volgens hem met afstand het beste alternatief is. In een toespraak in Charleston in West Virginia waarschuwde de president tegen het omarmen van censuur als instrument om ‘ongewenste’ meningen weg te filteren.

Volgens Trump moeten we leren leven met het fenomeen nepnieuws, omdat iedereen vandaag de dag de mogelijkheid heeft informatie de wereld in te sturen via sociale media als Facebook en Twitter. Door censuur te omarmen bewandel je volgens de president een gevaarlijk pad, omdat de censuur zich op een dag ook tegen je kan keren.

“We verzetten ons tegen censuur op social media, want dat is het nieuwe ding. Weet je, ik heb liever fake news zoals CNN dan dat iemand – inclusief socialisten en liberalen of wie dan ook – wordt gestopt en gecensureerd. Je moet ermee leren leven, je moet eraan wennen. Er zijn gewoon teveel bronnen. Iedereen van ons is als een soort krant, je hebt Twitter, je hebt Facebook…

Je kunt geen censuur hebben dat je één persoon eruit pakt en zegt “we vinden het niet leuk wat hij zegt, hij moet eruit”. Leer leven met nepnieuws, ik haat het om dat te moeten zeggen, maar we hebben geen keuze. Het is met afstand het beste alternatief. Je kunt geen censuur hebben, want weet je wat, volgende keer ben jij aan de beurt.”

Vorig jaar deed Trump overigens nog zijn beklag over de berichtgeving in de Amerikaanse media. Hij noemde de verslaglegging van de grote nieuwszenders partijdig en onjuist en stelde op twitter zelfs de licentie van de nieuwszenders ter discussie.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]