Trump geeft Congres schuld van dieptepunt in relatie met Rusland

De Amerikaanse president Trump geeft het Congres de schuld van de slechte relatie tussen Rusland en de Verenigde Staten. Gisteren ondertekende de president met veel tegenzin het omstreden wetsvoorstel dat nieuwe sancties oplegt aan Rusland, Iran en Noord-Korea. Zoals we van Trump gewend zijn deed hij zijn beklag via twitter.

Trump heeft tijdens de verkiezingscampagne het vertrouwen van veel kiezers gewonnen met zijn voornemen om de relaties met Rusland te verbeteren. Die waren onder leiding van de president Obama ernstig verslechterd, met als dieptepunt de uitzetting van Russische diplomaten aan het einde van zijn tweede regeerperiode.

Relatie met Rusland naar dieptepunt

President Trump is nu al bijna een half jaar president, maar in deze periode heeft hij weinig kunnen doen om de relaties met het Kremlin te verbeteren. Direct na zijn aantreden moest hij zich verdedigen tegen vermeende Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, beschuldigingen waar tot op de dag van vandaag nog geen sluitend bewijs voor geleverd is.

Met de G20 top in Hamburg leek het er even op dat de relaties met Rusland hersteld zouden worden. Trump sprak daar ruim twee uur lang achter gesloten deuren met Poetin, waarna de twee regeringsleiders samen een staakt-het-vuren voor het zuiden van Syrië aankondigden.

Trump stond echter machteloos toen begin deze week het wetsvoorstel met nieuwe sancties tegen Rusland op zijn bureau kwam te liggen. Natuurlijk kon hij zijn veto uitspreken, maar als hij dat had gedaan was hij gelijk de steun van zijn eigen achterban kwijtgeraakt. Het wetsvoorstel werd eerder namelijk bijna unaniem (zowel door Democraten als Republikeinen) door zowel het Huis van Afgevaardigden als het Senaat aangenomen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]