Trump: “Duitsland wordt gegijzeld door Rusland”

Duitsland wordt gegijzeld door Rusland omdat ze op grote schaal aardgas uit dat land importeert. Daardoor krijgt Rusland niet alleen meer macht, maar ook de financiële middelen om haar economie en leger te versterken. Dat zei de Amerikaanse president Trump in een gesprek met Jens Stoltenberg van de NAVO.

Trump noemt het onacceptabel dat Duitsland miljarden aan Rusland betaalt voor de levering van aardgas, maar dat ze niet voldoet aan de afspraak van de NAVO om 2% van haar begroting aan defensie uit te geven. Dat terwijl de NAVO volgens de Amerikaanse president juist bedoeld is om Duitsland te beschermen tegen Rusland.

In gesprek met de pers beklaagde Trump zich erover dat verschillende Europese lidstaten van de NAVO goedkeuring hebben gegeven voor de Nord Stream 2, een nieuwe pijpleiding door de Oostzee waarmee Europese landen aanzienlijk meer aardgas uit Rusland kunnen importeren.

Trump deed zijn beklag tegenover Jens Stoltenberg van de NAVO en zei het volgende:

“Nou ik moet zeggen, ik denk dat het heel jammer is dat Duitsland een gigantische olie- en gasdeal met Rusland sluit – terwijl jullie geacht worden het land te beschermen tegen Rusland – terwijl Duitsland miljarden en miljarden dollars per jaar aan Rusland geeft.

Wij beschermen Duitsland, we beschermen Frankrijk, we beschermen al deze landen. En opeens besluit een groot aantal landen een deal te sluiten met Rusland over een pijpleiding, waardoor miljarden in de schatkist van Rusland komen. Dus wij worden geacht jullie te beschermen tegen Rusland, terwijl zij miljarden aan Rusland betalen. Ik vind dat ongepast. En de voormalig bondskanselier van Duitsland staat aan het hoofd van het pijpleidingbedrijf dat het aardgas gaat leveren.

Duitsland zal uiteindelijk voor bijna 70% afhankelijk zijn van aardgas uit Rusland. Vertelt u mij eens of dat gepast is. We klagen hier al over sinds ik president ben. Dit had nooit mogen gebeuren, Duitsland wordt volledig gecontroleerd door Rusland. Ik vind dit ongepast.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]