Syrische leger: “Amerikaanse wapens gevonden in Deir ez-Zor”

Het Syrische regeringsleger heeft bij de bevrijding van de stad Deir ez-Zor verschillende grote loodsen met Amerikaanse wapens gevonden, dat zegt althans een bron binnen het Syrische regeringsleger tegenover Sputnik. De wapens zouden grotendeels van Amerikaanse, West-Europese en Israëlische makelij zijn, zo meldt de bron binnen het regeringsleger.

In en bij deze loodsen zouden onder meer grote hoeveelheden Amerikaanse M-16 machinegeweren, TOW anti-tank raketsystemen en een aantal 155 mm veldkanonnen zijn gevonden, evenals kisten vol met munitie en C-4 explosieven. De kisten werden onder de grond opgeslagen in schuilkelders, terwijl er op verschillende plaatsen ook tanks en Hummers werden aangetroffen. Deze waren verstopt onder een camouflagenet ter bescherming tegen luchtaanvallen.

Het Syrische regeringsleger beweert bij de herovering van Deir ez-Zor verschillende kisten met wapens gevonden te hebben met daarop de tekst “US Property”. Op de website van Sputnik staan meer beelden van alle wapens die het regeringsleger heeft aangetroffen. Hieronder beelden van Sputnik Arabic, Syriana Analysis en RT Ruptly.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]