Syrië eist onmiddellijk vertrek internationale coalitie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Syrië eist een onmiddellijk vertrek van de internationale coalitie, een groep landen die onder leiding van de Verenigde Staten bombardementen uitvoeren op Syrisch grondgebied. Dat meldt het Syrische persbureau SANA. Volgens de regering van Assad zijn deze interventies in strijd met het internationaal recht en vinden deze plaats zonder goedkeuring van de Syrische regering.

“Syrië doet opnieuw een oproep voor de onmiddellijke ontbinding van de coalitie die buiten de opzet van de Verenigde Naties tot stand is gekomen en die zonder toestemming van de Syrische regering opereert”, zo schrijft het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken in een brief die afgelopen weekend naar de secretaris-generaal van de Verenigde Naties en naar de directeur van de VN Veiligheidsraad werd gestuurd.

Fosforbommen op Syrië

Volgens de Syrische regering hebben de bombardementen van de internationale coalitie op onder meer woonwijken en ziekenhuizen veel burgerslachtoffers veroorzaakt. Ook veroordeelt Syrië het gebruikt van fosforbommen door de internationale coalitie, wapens die volgens het internationaal humanitair recht helemaal niet gebruikt mogen worden.

De Syrische regering beschuldigt de internationale coalitie van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid en roept de VN Veiligheidsraad daarom op haar verantwoordelijkheid te nemen en alle landen tot de orde te roepen die in overtreding zijn van internationale afspraken.

Schadevergoeding

Twee weken geleden stuurde de ambassadeur van Syrië bij de Verenigde Naties een brief naar de VN Veiligheidsraad met de oproep om de internationale coalitie aansprakelijk te stellen voor de schade die hun bombardementen hebben aangericht.

De internationale coalitie voert al sinds september 2014 luchtaanvallen uit, zonder dat de Syrische president Assad daar goedkeuring voor heeft gegeven. Naast de Verenigde Staten doen ook Australië, Denemarken, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Jordanië en het Verenigd Koninkrijk mee aan deze oorlogsmissie.


Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]