Syrië dicht bij herovering Deir ez-Zor

Het regeringsleger van Syrië is door de verdedigingslinie van Islamitische Staat in de stad Deir ez-Zor heen gebroken, zo meldt het Syrische persbureau SANA. Daarmee komt een einde aan een drie jaar durende belegering van de stad, die erg belangrijk is vanwege de grote hoeveelheid olie die in deze regio uit de grond wordt gehaald.

De bevrijding van de stad Deir ez-Zor zou de grootste overwinning van het leger van Assad betekenen sinds de bevrijding van Aleppo eind vorig jaar. Zo ver is het nog niet, maar gezien de snelheid waarmee het Syrische regeringsleger oprukt naar het oosten lijkt dat slechts een kwestie van tijd. De regio van Deir ez-Zor is de laatste die nog volledig onder controle stond van Islamitische Staat.

Het leger van president Assad krijgt steun van Rusland, dat met oorlogsschepen op de Middellandse Zee en met gevechtsvliegtuigen boven het Syrische luchtruim raketten afvuurt op gebouwen waar de terroristen zich verzameld hebben.


Syrische regeringsleger maakt met hulp uit Rusland einde aan belegering Deir ez-Zor


Syrische leger weer bij elkaar na belegering Deir ez-Zor van twee kanten

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]