Sigmar Gabriel over Skripal: “Dit is als een slechte Bond film”

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel hield vorige week een pleidooi voor terughoudendheid in de zaak rondom de vergiftiging van voormalig dubbelspion Skripal. De Britse regering beschuldigt Rusland van dit incident en werd daarin gesteund door een aantal belangrijke bondgenoten, zonder dat er nu enige vorm van bewijs geleverd is.

Volgens Sigmar Gabriel begint deze diplomatieke crisis tussen Rusland en het Verenigde Koninkrijk door de spiraal van wederzijdse beschuldigingen en verdachtmakingen steeds meer op een slechte James Bond film te lijken.

Diplomatieke crisis

De Britse regering besloot vorige week 23 Russische diplomaten uit te zetten en de diplomatieke banden op het hoogste niveau te verbreken. In reactie daarop kwam het Kremlin met een gepaste vergeldingsmaatregel, door een gelijk aantal Britse diplomaten in Rusland terug te sturen naar het Verenigd Koninkrijk.

De Duitse Minister van Buitenlandse Zaken riep beide landen op terughoudend te zijn zo lang het onderzoek naar de vergiftiging van Skripal en zijn dochter nog loopt. Ook herinnerde hij ons eraan hoe gevaarlijk een incident als dit kan zijn, waarbij nationalistische sentimenten misbruikt worden tegen andere landen. Hij zei daar het volgende over:

“Wij weten uit onze eigen geschiedenis hoe snel nationalistische verhalen tegenover andere landen misbruikt kunnen worden. Wij weten vanuit onze eigen geschiedenis dat uiteindelijk de beschaafde bevolking de prijs voor dit soort ontwikkelingen moet betalen. […] Wij weten dat een confrontatie aan het einde altijd maar één uitkomst kent.”

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]