Seth Rich lekte emails Hillary Clinton, geen Russische hackers

Toen Wikileaks vorig jaar de vertrouwelijke e-mails van Hillary Clinton op straat gooide was de Democratische partij er snel bij om Russische hackers de schuld te geven van het lek. De mainstream media namen dit over en maakten er een verhaal van dat dit een poging van Rusland was om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden.

Zonder enig bewijs, maar met de kracht van herhaling, werden we geïndoctrineerd om te geloven dat Rusland inderdaad geprobeerd heeft de verkiezingen te beïnvloeden en dat Trump daardoor aan de overwinning geholpen werd.

Seth Rich en Wikileaks

Dat verhaal van Russische hackers is nog ongeloofwaardiger geworden, want deze week kwamen er nieuwe feiten op tafel die een directe link leggen tussen Wikileaks en de Democratische partij. Seth Rich, de medewerker van de Democratische partij die vorig jaar onder verdachte omstandigheden vermoord werd, blijkt direct contact te hebben gehad met Wikileaks.

Rod Wheeler van Fox New deed onderzoek naar deze moord en ontdekte dat er direct mailverkeer was tussen de medewerker van het Democratische campagneteam en Wikileaks. Tussen januari 2015 en mei 2016 stuurde Seth Rich in totaal 44.053 e-mails en 17.7761 bijlages door naar de klokkenluidersorganisatie.

Op 10 juli werd Seth Rich vlak voor zijn huis vermoord, naar verluid als gevolg van een overval. Die verklaring valt te betwijfelen, aangezien de vermeende overvallers de $2.000 aan contant geld en de sieraden van het slachtoffer op de plaats van het delict hebben achtergelaten.

Op 22 juli – slechts 12 dagen later – publiceerde Wikileaks de vertrouwelijke e-mails van de Clinton campagne. Uit deze e-mails bleek dat er vanuit de partij druk op de democratische kandidaat Bernie Sanders was gezet om zijn verkiezingscampagne te stoppen. Later kwamen er nog veel meer onthullingen over corruptie met betrekking tot Hillary Clinton aan het licht, zie daarvoor dit artikel op Marketupdate.

Er zijn meer aanwijzingen dat Seth Rich de bron was voor de Wikileaks publicaties over Hillary Clinton. In een interview met Nieuwsuur suggereerde Julian Assange dat hij een van de bronnen is van Wikileaks, door de moordaanslag expliciet te benoemen. Hieronder het betreffende fragment.

John Podesta en democratische campagne

Nu we deze informatie op een rij zetten komt ook een vertrouwelijke e-mail van de campagnestrateeg van de Democraten, John Podesta, in een ander daglicht te staan. In een e-mail die op 22 februari 2015 verzonden werd suggereerde hij dat het een goed plan zou zijn om informatie uit te lekken.

Rusland krijgt de schuld

Was dit een van tevoren opgezet plan om Rusland de schuld te schuld te geven? Binnen 24 uur na de nederlaag van Hillary Clinton had het campagneteam een nieuwe strategie bedacht om Rusland verantwoordelijk te houden voor de verkiezingsuitslag.

Sindsdien worden er wekelijks via de media verhalen verspreid dat Trump banden zou hebben met het Kremlin en vertrouwelijke informatie zou doorspelen. Gelooft u het nog?

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]