Russische Power of Siberia pijpleiding gereed

Gazprom is klaar om de Power of Siberia in gebruik te nemen, een nieuwe pijpleiding waarmee Rusland gas naar China kan exporteren. Met een lengte van ongeveer 3.000 kilometer is dit de langste pijpleiding in het oosten van Rusland. Via deze nieuwe route kan Rusland aardgas van verschillende velden in Irkoetsk en Jakoetië naar China transporteren. Deze nieuwe route wordt eind dit jaar in gebruik genomen.

In 2014 sloten het Russische Gazprom en het Chinese energiebedrijf CNPC een miljardendeal voor de levering van aardgas, waarmee de levering van aardgas voor de komende dertig jaar werd veiliggesteld. China wil jaarlijks 38 miljard kubieke meter aardgas uit Rusland importeren. De aanleg van deze nieuwe pijpleiding was noodzakelijk om te voldoen aan de enorme vraag naar aardgas.

Power of Siberia pijpleiding bijna gereed voor gebruik (Bron: Gazprom)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]