Russische Power of Siberia pijpleiding gereed

Gazprom is klaar om de Power of Siberia in gebruik te nemen, een nieuwe pijpleiding waarmee Rusland gas naar China kan exporteren. Met een lengte van ongeveer 3.000 kilometer is dit de langste pijpleiding in het oosten van Rusland. Via deze nieuwe route kan Rusland aardgas van verschillende velden in Irkoetsk en Jakoetië naar China transporteren. Deze nieuwe route wordt eind dit jaar in gebruik genomen.

In 2014 sloten het Russische Gazprom en het Chinese energiebedrijf CNPC een miljardendeal voor de levering van aardgas, waarmee de levering van aardgas voor de komende dertig jaar werd veiliggesteld. China wil jaarlijks 38 miljard kubieke meter aardgas uit Rusland importeren. De aanleg van deze nieuwe pijpleiding was noodzakelijk om te voldoen aan de enorme vraag naar aardgas.

Power of Siberia pijpleiding bijna gereed voor gebruik (Bron: Gazprom)

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.