Russisch staatsfonds wisselt dollars om voor Chinese yuan

Het Russische staatsfonds heeft haar beleggingen in dollars volledig omgezet naar goud en andere valuta. Het fonds bestond tot voor kort nog voor 35% uit dollarbeleggingen, maar die positie is inmiddels volledig afgebouwd. Ook heeft het fonds haar weging in het Britse pond verder afgebouwd, tot slechts 5%. Daarvoor in de plaats heeft het staatsfonds haar beleggingen genoteerd in euro’s en Chinese yuan verder uitgebreid, tot respectievelijk 39,7% en 30,4%. Ook heeft het fonds flink wat goud gekocht, want het edelmetaal heeft in de nieuwe samenstelling van het fonds een weging van 20,2% gekregen.

Verder lezen?

Onze artikelen zijn tot een paar uur na publicatie voor iedereen toegankelijk. Daarna alleen voor abonnees. Wilt u ook toegang tot alle Geotrendlines artikelen? Klik dan hier om te abonneren.

Abonneer nu!

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]