Rusland begint met terugtrekken troepen uit Syrië

Poetin heeft het Russische leger opdracht gegeven om zich terug te trekken uit Syrië. Dat zei de president vandaag tijdens een verrassingsbezoek aan de Russische militaire luchtbasis van Hmeymim in de provincie van Latakia in Syrië. Ook sprak hij tijdens dit bezoek met de Syrische president Assad en met de Russische soldaten op de basis.

In zijn verklaring zei Poetin dat de strijd tegen Islamitische Staat gestreden is en dat het daarom tijd is voor Rusland om militairen weer terug te sturen naar eigen land. Dat betekent overigens niet dat Rusland zich volledig terugtrekt uit Syrië, want hun luchtbasis bij Latakia en hun basis in de haven bij Tartous blijven voorlopig operationeel. Dat gebeurt overigens met toestemming van de Syrische regering.

Rusland begon zich in september 2015 te mengen in het conflict in Syrië, nadat de Syrische president Assad hem om hulp had gevraagd in de strijd tegen Islamitische Staat. Sindsdien wist het regeringsleger van Syrië de situatie langzaam maar zeker weer onder controle te krijgen.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]