Rusland wil opheldering over vergiftigingsschandaal in Verenigd Koninkrijk

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken eist meer opheldering van de Britse regering over het incident waarbij de voormalig Russische dubbelspion Sergej Skripal en zijn dochter werden vergiftigd. Volgens de regering van Theresa May staat het vast dat de regering in Moskou verantwoordelijk gehouden moet worden voor deze aanval, terwijl het onderzoek nog loopt en er volgens Rusland nog geen harde bewijzen op tafel zijn gekomen.

Op de Russische televisie doet Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, haar beklag over deze gang van zaken. Ze vraagt zich af waarom er geen bewijsmateriaal overhandigd wordt en waarom het Verenigd Koninkrijk zich niet houdt aan de procedure van de OPCW, de internationale organisatie die gespecialiseerd is in onderzoek naar het gebruik van chemische wapens. Ook vraagt Zakharova zich af waarom de regering in Rusland maar 24 uur de tijd kreeg te reageren op deze kwestie, omdat een onderzoek als dit volgens de standaarden van de OPCW normaal gesproken ongeveer tien dagen duurt.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]