Rusland wil aanvraag Russisch paspoort voor alle Oekraïners versoepelen

Rusland overweegt de aanvraagprocedure voor een Russisch paspoort voor alle inwoners van Oekraïne te versoepelen. Dat zei president Poetin tijdens een persconferentie van de internationale ‘Belt and Road’ conferentie. Dit zou betekenen dat inwoners van heel Oekraïne binnen drie maanden de Russische nationaliteit kunnen krijgen.

Afgelopen woensdag versoepelde president Poetin via een presidentieel decreet de aanvraagprocedure voor inwoners van de regio’s Donetsk en Loehansk. Daardoor kunnen de 3,7 miljoen inwoners van dit gebied in het oosten van Oekraïne sneller de Russische nationaliteit krijgen. Inwoners die een Russisch paspoort aanvragen hoeven geen afstand te nemen van hun Oekraïense identiteit en mogen ook gewoon in Oekraïne blijven wonen.

‘Humanitaire redenen’

Volgens de Russische regering is deze maatregel niet bedoeld om problemen te creëren voor de nieuwe Oekraïense regering, maar om de humanitaire situatie van de bevolking te verbeteren. De officiële documenten van inwoners in Donetsk en Loehansk worden door de regering in Kiev niet erkend. Daardoor is het voor hen moeilijker om te reizen en om werk te vinden. Meer daarover is te lezen op Novini.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]