Rusland voert oefening uit met verschillende raketten

Rusland heeft donderdagavond een gecoördineerde rakettest uitgevoerd, waarbij tegelijkertijd raketten werden afgevuurd vanaf land, vanuit de lucht en vanaf een atoomonderzeeër. Drie vliegtuigen stegen voor deze oefening op vanaf de vliegbases van Ukrainka, Engels en Shaikovka en vuurden raketten af op gronddoelen in Kamchatka, Komi en Kazachstan. Onderzeeërs van de Noordelijke vloot en de Pacifische vloot schoten op hetzelfde moment ook een aantal raketten af. Volgens het Russische ministerie hebben alle gebruikte raketten (die met nucleaire koppen uitgerust kunnen worden) hun doel geraakt.

Als onderdeel van deze raketoefening werd ook een intercontinentale Topol raket afgevuurd vanaf het Kosmodroom Plesetsk ten noorden van Moskou richting het schiereiland Kamchatka, dat duizenden kilometers verderop ligt in het meest oostelijke deel van Rusland. Ook deze raket wist volgens het Russische ministerie van Defensie het doel te raken.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]