Rusland versterkt luchtafweersysteem Syrië

Rusland versterkt met luchtafweersysteem van Syrië met nieuwe S-300 raketsystemen, een week nadat het Syrische leger per ongeluk een Russisch verkenningsvliegtuig had neergehaald. Het vliegtuig werd geraakt door een raket van het S-200 luchtafweersysteem, dat gericht was op verschillende Israëlische gevechtsvliegtuigen die in de buurt vlogen.

Met de komst van het meer geavanceerde S-300 luchtafweersysteem wordt het voor Israël en haar bondgenoten gevaarlijker om met straaljagers boven het luchtruim van Syrië te vliegen. Naast de versterking voor de Syrische luchtafweer zal Rusland ook apparatuur opstellen om satellietnavigatie en radiocommunicatie langs de kustlijn van Syrië te verstoren, zo maakte minister van Defensie Sergei Shoigu bekend.

Versterking luchtafweer Syrië

Volgens Rusland zijn deze maatregelen noodzakelijk om de veiligheid van Russische militairen in de regio te garanderen. Door het ongeluk met het verkenningsvliegtuig kwam de volledige bemanning van 15 militairen om het leven.

Het besluit van Rusland om zwaardere luchtafweersystemen in Syrië te stationeren werd door de Israëlische premier Netanyahu niet positief ontvangen. Hij waarschuwde Poetin dat “het leveren van geavanceerde wapens aan onverantwoorde actoren het gevaar in de regio zal vergroten”. De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton noemt deze stap van Rusland ‘een significante escalatie’ en hoopt dat het besluit wordt heroverwogen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.