Rusland versterkt luchtafweersysteem Syrië

Rusland versterkt met luchtafweersysteem van Syrië met nieuwe S-300 raketsystemen, een week nadat het Syrische leger per ongeluk een Russisch verkenningsvliegtuig had neergehaald. Het vliegtuig werd geraakt door een raket van het S-200 luchtafweersysteem, dat gericht was op verschillende Israëlische gevechtsvliegtuigen die in de buurt vlogen.

Met de komst van het meer geavanceerde S-300 luchtafweersysteem wordt het voor Israël en haar bondgenoten gevaarlijker om met straaljagers boven het luchtruim van Syrië te vliegen. Naast de versterking voor de Syrische luchtafweer zal Rusland ook apparatuur opstellen om satellietnavigatie en radiocommunicatie langs de kustlijn van Syrië te verstoren, zo maakte minister van Defensie Sergei Shoigu bekend.

Versterking luchtafweer Syrië

Volgens Rusland zijn deze maatregelen noodzakelijk om de veiligheid van Russische militairen in de regio te garanderen. Door het ongeluk met het verkenningsvliegtuig kwam de volledige bemanning van 15 militairen om het leven.

Het besluit van Rusland om zwaardere luchtafweersystemen in Syrië te stationeren werd door de Israëlische premier Netanyahu niet positief ontvangen. Hij waarschuwde Poetin dat “het leveren van geavanceerde wapens aan onverantwoorde actoren het gevaar in de regio zal vergroten”. De Amerikaanse veiligheidsadviseur John Bolton noemt deze stap van Rusland ‘een significante escalatie’ en hoopt dat het besluit wordt heroverwogen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]