Rusland stuurt meer schepen naar Middellandse Zee

Rusland heeft meer schepen naar de Middellandse Zee gestuurd, zo blijkt uit een analyse van het scheepvaartverkeer door de Bosporus. Volgens de Russische zakenkrant Izvestia bouwt het Russische leger daarmee de grootste zeemacht op in de Middellandse Zee sinds haar militaire interventie in Syrië in 2015.

De versterking van de Russische vloot voor de kust van Syrië zou een reactie zijn op het zware militaire offensief van het Syrische regeringsleger in Idlib. Ook maakt Rusland zich zorgen over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in de regio.

De meeste schepen die Rusland aan haar vloot in de Middellandse Zee toevoegt zijn uitgerust met zogeheten ‘Kalibr’ langeafstandsraketten. Deze raketten werden eerder al gebruikt ter ondersteuning van het Syrische regeringsleger in de strijd tegen de rebellen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.