Rusland stuurt meer schepen naar Middellandse Zee

Rusland heeft meer schepen naar de Middellandse Zee gestuurd, zo blijkt uit een analyse van het scheepvaartverkeer door de Bosporus. Volgens de Russische zakenkrant Izvestia bouwt het Russische leger daarmee de grootste zeemacht op in de Middellandse Zee sinds haar militaire interventie in Syrië in 2015.

De versterking van de Russische vloot voor de kust van Syrië zou een reactie zijn op het zware militaire offensief van het Syrische regeringsleger in Idlib. Ook maakt Rusland zich zorgen over de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in de regio.

De meeste schepen die Rusland aan haar vloot in de Middellandse Zee toevoegt zijn uitgerust met zogeheten ‘Kalibr’ langeafstandsraketten. Deze raketten werden eerder al gebruikt ter ondersteuning van het Syrische regeringsleger in de strijd tegen de rebellen.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]