Rusland start militaire oefening Zapad 2017

Rusland is deze week samen met Wit-Rusland begonnen aan de militaire oefening Zapad 2017, waar in totaal 12.700 soldaten aan deelnemen. Deze gezamenlijke training wordt eens in de vier jaar gehouden, maar doet dit jaar veel meer stof opwaaien vanwege oefeningen van de NAVO in de Baltische Staten en in Zweden.

Alleen deze zomer zijn er in totaal 40.000 militairen van de NAVO betrokken geweest bij militaire oefeningen in het oosten van Europa, terwijl Zweden deze maand een militaire training met ongeveer 20.000 soldaten houdt onder de codenaam Aurora 17. Daarmee zijn de oefeningen van de NAVO in omvang veel groter dan de gezamenlijke oefening van Rusland en Wit-Rusland.

Verschillende bronnen melden dat er meer dan 100.000 soldaten aan Zapad 2017 zouden deelnemen, maar dat wordt door Rusland ontkend. Volgens cijfers van het Russische ministerie van Defensie gaat het om minder dan 13.000 soldaten. Uit het persbericht:

“Ongeveer 12.700 troepen (waaronder 7.200 uit Wit-Rusland en ongeveer 5.500 uit Rusland), ongeveer 70 vliegtuigen en helikopters, 680 stuks militaire voertuigen, waaronder ongeveer 250 tanks en 200 kanonnen, MLRS’s en mortieren en tien oorlogsschepen staan gepland om deel te nemen aan de oefening.”

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]