Rusland rust oorlogsvloot uit met hypersonische ‘Zircon’ raket

Rusland wil al haar grote oorlogsschepen uitrusten met de Zircon 3M22, een nieuwe raket die met een snelheid van 5.700 kilometer per uur doelwitten tot op 600 kilometer afstand kan uitschakelen. Met deze nieuwe raketten heeft het Russische leger een zeer effectief wapen in handen om een eventuele vijand op afstand te houden, want er is geen enkel luchtafweersysteem in de wereld dat een raket op een dergelijk hoge snelheid kan onderscheppen. Zo kan het meest geavanceerde Britse luchtafweersysteem op dit moment alleen projectielen met een snelheid tot 3.700 kilometer per uur onderscheppen.

Russische schepen die zijn uitgerust met de hypersonische Zircon 3M22 raketten vormen daarmee een serieuze bedreiging voor bijvoorbeeld vliegdekschepen. Dat zijn grote doelen die zich niet kunnen wapenen tegen een dergelijke raketaanval.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]