Rusland plaatst S-400 raketsysteem bij Noord Korea

Rusland heeft de afgelopen dagen nieuwe S-400 raketsystemen geïnstalleerd in de buurt van Vladivostok, dicht bij de Noord-Koreaanse grens in het verre oosten van Rusland. De nieuwe raketinstallaties hebben een veel groter bereik dan de oude S-300 systemen (600 km versus 400 km), zijn nauwkeuriger en kunnen meerdere doelen tegelijk uitschakelen.

Met de plaatsing van dit nieuwe luchtafweersysteem, dat zowel gevechtsvliegtuigen als intercontinentale raketten kan onderscheppen, heeft Rusland meer mogelijkheden om raketlancering vanuit of juist richting Noord-Korea te onderscheppen. Ook kan ze met de bijbehorende radarsystemen beter zien welke bewegingen er plaatsvinden boven het Noord-Koreaanse luchtruim.

Afgelopen zomer liepen de spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten verder op door verschillende raketlanceringen. In reactie daarop stuurde het Amerikaanse leger meer gevechtsschepen naar de regio en voerden ze militaire oefeningen uit met Zuid-Korea. Tot ongenoegen van China en Rusland, die de voorkeur hebben gegeven aan een diplomatieke oplossing.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Lees ook:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.