Rusland plaatst meer S-400 systemen in Syrië

Rusland heeft onlangs vier nieuwe S-400 raketsystemen naar Syrië gestuurd, zo maakte het Russische ministerie van Defensie bekend. Twee raketsystemen werden bij de luchtbasis van Khmeimim gestationeerd, terwijl de andere twee naar de Russische maritieme basis bij Tartous werden afgeleverd.

Het S-400 raketsysteem kan doelwitten als gevechtsvliegtuigen en intercontinentale raketten tot op een afstand van 400 kilometer uit de lucht halen. Met dit luchtafweersysteem kan Rusland het luchtruim boven Syrië controleren en beschermen tegen mogelijke raketaanvallen of luchtbombardementen.

In 2015 stuurde Rusland ook al een S-400 raketsysteem naar Syrië om de veiligheid van het luchtruim te garanderen voor de Russische gevechtsvliegtuigen die op dat moment actief waren in de strijd tegen Islamitische Staat.

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]