Rusland overweegt handel in nationale valuta met Iran en Turkije

Rusland overweegt de import van olie uit het buitenland in nationale valuta af te rekenen, meer specifiek in transacties met Turkije en Iran. Dat zei de Russische Minister van Energie, Alexander Novak, deze week in een verklaring tegenover de pers. Hij voegde eraan toe dat de drie landen allemaal interesse hebben om hun eigen valuta te gebruiken in onderlinge handel, maar dat er nog wel moet worden nagedacht over de conversie van valuta en het verdere gebruik van de vreemde valuta.

“Er is een gemeenschappelijk idee dat we richting het gebruik van nationale valuta in ons handelsverkeer moeten. En daar is ook noodzaak voor, het is ook de wens van alle betrokken partijen. Dit heeft betrekking op zowel Turkije als Iran. We overwegen de optie om met deze landen in nationale valuta te betalen. Dit vereist een aantal zaken in de financiële en economische sector en in de bankensector.”

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]