Rusland opent brug naar de Krim

Deze week werd de nieuwe brug van het Russische vasteland naar de Krim geopend. Er is in totaal 2,5 jaar aan de brug gewerkt, die met een lengte van 19 kilometer niet alleen de langste van Rusland is, maar ook van heel Europa. Naast een vierbaans autoweg wordt er ook gewerkt aan een spoorverbinding, die naar verwachting volgend jaar in gebruik zal worden genomen.

Met deze nieuwe brug over de straat van Kertsj is het eindelijk mogelijk om over land rechtstreeks vanuit Rusland op de Krim te komen. Voorheen was dat alleen mogelijk met het vliegtuig of via een bootverbinding.

De aanleg van een nieuwe brug en een naastgelegen spoorbrug kunnen meer toeristen het schiereiland bezoeken, maar dat was waarschijnlijk niet de belangrijkste reden om de brug te bouwen. Veel belangrijker is dat het schiereiland via deze brug ook aansluiting krijgt met het Russische (spoor)wegennet en de Chinese Zijderoute, zodat goederen voortaan veel sneller en goedkoper naar de Krim getransporteerd kunnen worden.

Rusland investeert in de Krim

Sinds de eenwording van de Krim en Rusland is er veel geïnvesteerd in de infrastructuur op het schiereiland. Zo werd er onlangs een nieuw vliegveld geopend om het gebied beter bereikbaar te maken. Eind 2016 werd een nieuwe gaspijpleiding van het Russische vasteland naar de Krim in gebruik genomen, die genoeg capaciteit heeft om het hele schiereiland van energie te voorzien.

Er zijn ook plannen om twee nieuwe energiecentrales op het schiereiland te bouwen, maar door de Westerse sancties heeft Rusland moeite om de benodigde gasturbines te krijgen. Deze worden geproduceerd door Siemens, een bedrijf dat vanwege de sancties geen turbines mag leveren naar de Krim.

Voetnoot: De foto boven dit artikel is afkomstig van most.life en bridge.rf. Op deze websites is meer informatie te vinden over de nieuwe brug naar de Krim.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines Insider

De huidige overvloed aan informatie maakt het lastig de rode draad te vinden, laat staan te volgen. Een abonnement op Geotrendlines Insider voorziet u van unieke, objectieve en onafhankelijke insider informatie. Vlijmscherpe analyses, verdiepende achtergrondverhalen, alert services en beursanalyses over allerlei financiële activa en nog veel meer… over geld, goud en geopolitiek!

Als abonnee van Geotrendlines Insider loopt u altijd voor op de mainstream media. Wij helpen u het financiële systeem beter te begrijpen, uw vermogen te beschermen en uw geld te laten groeien.

Klik hier om te abonneren!

Print Friendly, PDF & Email

Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]