Rusland opent brug naar de Krim

Deze week werd de nieuwe brug van het Russische vasteland naar de Krim geopend. Er is in totaal 2,5 jaar aan de brug gewerkt, die met een lengte van 19 kilometer niet alleen de langste van Rusland is, maar ook van heel Europa. Naast een vierbaans autoweg wordt er ook gewerkt aan een spoorverbinding, die naar verwachting volgend jaar in gebruik zal worden genomen.

Met deze nieuwe brug over de straat van Kertsj is het eindelijk mogelijk om over land rechtstreeks vanuit Rusland op de Krim te komen. Voorheen was dat alleen mogelijk met het vliegtuig of via een bootverbinding.

De aanleg van een nieuwe brug en een naastgelegen spoorbrug kunnen meer toeristen het schiereiland bezoeken, maar dat was waarschijnlijk niet de belangrijkste reden om de brug te bouwen. Veel belangrijker is dat het schiereiland via deze brug ook aansluiting krijgt met het Russische (spoor)wegennet en de Chinese Zijderoute, zodat goederen voortaan veel sneller en goedkoper naar de Krim getransporteerd kunnen worden.

Rusland investeert in de Krim

Sinds de eenwording van de Krim en Rusland is er veel geïnvesteerd in de infrastructuur op het schiereiland. Zo werd er onlangs een nieuw vliegveld geopend om het gebied beter bereikbaar te maken. Eind 2016 werd een nieuwe gaspijpleiding van het Russische vasteland naar de Krim in gebruik genomen, die genoeg capaciteit heeft om het hele schiereiland van energie te voorzien.

Er zijn ook plannen om twee nieuwe energiecentrales op het schiereiland te bouwen, maar door de Westerse sancties heeft Rusland moeite om de benodigde gasturbines te krijgen. Deze worden geproduceerd door Siemens, een bedrijf dat vanwege de sancties geen turbines mag leveren naar de Krim.

Voetnoot: De foto boven dit artikel is afkomstig van most.life en bridge.rf. Op deze websites is meer informatie te vinden over de nieuwe brug naar de Krim.

Volg Geotrendlines nu ook via Telegram

Geotrendlines is een onafhankelijk platform voor geopolitiek en economisch nieuws en dat betekent dat wij uit principe geen geld accepteren van overheidsinstanties, niet-gouvernementele organisaties of van adverteerders die rechtstreeks op onze site willen adverteren. Met uw donatie kunnen we de site verder ontwikkelen en kunnen we ons nieuwsaanbod uitbreiden. Zo houden we de site vrij van advertenties en blijven wij onafhankelijk van andere financiële bronnen. Klik hier om te doneren!Gerelateerd:

Deel dit artikel:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in de werking van het geldsysteem.