Rusland ontvangt Noord-Korea in Vladivostok

Vlak na het BRICS topoverleg in de Chinese stad Xiamen maken de regeringsleiders in verschillende Aziatische landen zich klaar voor de volgende bijeenkomst, namelijk het Eastern Economic Forum in de Russische stad Vladivostok. Bij deze bijeenkomst zijn meer dan vijftig landen vertegenwoordigd, waaronder ook een delegatie uit Noord-Korea.

Door de raketlanceringen en de nucleaire test maakt Noord-Korea zich momenteel niet populair in de regio, maar dat weerhoudt Rusland er niet van het land toch te betrekken bij een bijeenkomst over het verbeteren van de economische ontwikkelingen in de Aziatische regio. De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft eerder al duidelijk gemaakt dat hij niets ziet in een handelsboycot van Noord-Korea, wat mogelijk heeft bijgedragen aan dit resultaat.

Het Eastern Economic Forum zal ook bezocht worden door een delegatie uit Zuid-Korea, waardoor gesprekken tussen de twee landen mogelijk zijn. De verwachting is dat de Russische president Poetin zal proberen een dialoog tussen beide landen te organiseren. Het tweedaagse Eastern Economic Forum begint op 6 september.

Gerelateerd:

Frank Knopers

Frank Knopers studeerde bedrijfswetenschappen aan de Universiteit Twente in Enschede en behaalde een Master in Financial Management met een onderzoek naar de effectiviteit van waardebeleggen (value investing) in Nederland. Sinds het uitbreken van de financiële crisis is Frank zich gaan verdiepen in het geldsysteem en de goudmarkt.

error: Wilt u dit artikel gebruiken? Neem dan contact met ons op via [email protected]